«Герой України Татаров», або чому прес-конференції у президента Зеленського такі – провальні?

Насправді, це запитання до Єрмака (АК)

Парадокс ситуації, в якій опинилася Україна, в тому, що, вірогідно, Зеленський дійсно – найкращий Президент для війни з Путіним.

Ми можемо виголосити йому купу правильних закидів, але мають рацію британці:

«Results don’t lie». Тобто: «Результати – не обманюють».

Результатом тисячоденної війни Путіна проти України є те, що Україна – тримається.

Тримається, навіть, попри те, що вторгнення Ерефії було погоджене особисто з Байденом, а практично весь Захід навіть і не думав Україну рятувати. Як мінімум на самому початку.

Можна ще багато говорити про роль Білого Дому у цій війні, у провалі нашого «Контрнаступу», на який адміністрація Байдена не дала необхідної зброї, а всю інформацію, що мала – оперативно злила Путіну, аби він міг краще підготуватися…

АЛЕ

Все це це не виправдовує Зеленського та ще більше – його оточення, яке, власне, і «грає короля».

Мало того, що саме це оточення виглядає збоку як збіговисько клептоманів, так вони ще й не здатні виконати найелементарнішого свого обов’язку по відношенню до Президента – підготувати його до прес-конференції.

Адже зрозуміло, що ЗМІ, які сидять на грантах демпартії США та афілійованих міжнародних структур будуть робити все, аби підважити позиції України та змусити її до миру – вигідного Путіну.

 

Це ключова лінія Білого Дому упродовж усієї війни.

Але ж це – відома лінія.

Вона вже давно ні для кого не секрет. А значить Президент, виходячи на прес-конференцію, має завжди бути готовий до бою.

Натомість він завжди – неготовий.

 

Не лише до прес-конференцій, але й до звичайних інтерв’ю.

 

Що їх він чомусь завжди дає іноземним ЗМІ, замість того, щоб відпрацювати усі необхідні для себе тези – з українськими медіа.

Таке враження, що в Президента України – відсутня прес-служба та люди, які відповідають за його піар. Хоча, насправді, всіх цих людей довкола нього чи не половина штату ОП.

Проте, всі вони – разом із Єрмаком – не здатні зробити головного (та елементарного):

Не здатні вголос сказати особисто Зеленському, що до прес-конференцій необхідно – готуватися.

Готуватися у випадку Зеленського та його команди означає, що

  1. Президент має знати завжди – чітко: 20 відповідей на 20 найскладніших і найнеприємніших для себе запитань.
    • Ці відповіді мають бути проговорені вголос – самим Президентом – у присутності довірених людей/команди
    • Ці відповіді Президент має озвучити в низці умовно «контрольованих» інтерв’ю для українськи ЗМІ
    • Ці відповіді Президент має відпрацювати вголос та знати на пам'ять – трьома мовами: українською, англійською та російською.
  2. Щоразу, перед кожним публічним заходом, де можливі запитання від преси та журналістів, Президент та його команда мають такий перелік – найнеприємніших запитань для себе оновлювати та коригувати свої відповіді – під конкретні умови та задачі.
  3. Щоразу виходячи на перс-конференцію чи публічний захід Президент має знати, що головним є не ті запитання, які йому можуть задати, а ті ТРИ ключові тези, що їх він хоче донести упродовж прес-конференції чи інтерв’ю до – громадян України та світової спільноти.
    • Із цих трьох тез одна має бути ключова і до неї Президент має повертатися постійно – упродовж всього пресового заходу. З неї він має починати, нею має закінчувати свою прес-конференцію.
    • Дві інші – допоміжні. Вони можуть підсилювати основну, а можуть розширювати поле необхідної інформаційної взаємодії
    • Щоразу, коли виникає несподіване запитання, Президент має бути навчений переходити від того, що його питають, до того, що має/хоче говорити саме – він.

Взагалі-то це елементарні речі, але парадокс ситуації в тому, що у нас Перша людина в країні викидається оточенням на прес-конференції та інтерв’ю без жодної підготовки, бо люди з оточення Зеленського елементарно – бояться сказати Президенту:

- Пане Президенте, нам необхідно підготуватися до прес-конференції. На вас буде дивитися весь світ.

 

Ви маєте бути на висоті тієї великої справи, яку Ви робите, і тієї боротьби, яку веде наш народ, і тієї ціни, яку ми всі за цю війну платимо»

Хтось має знаходити правильні слова. Цей хтось – особисто Єрмак, якщо всі інші бояться відкрити рота.

Бо, врешті решт, це не питання іміджу особисто Зеленського. Це питання Війни та Миру. Та національних інтересів України

ЦПК -- структура проамериканських грантоїдів, яка захищає просоросівську "УП", але... Тут недруги України мають очевидну рацію. Так проводити прес-конференції не можна

*АК -- авторська колонка: всі ідеї, думки та висновки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook