Газ у жовтні: скільки будемо платити на старті опалювального сезону 

Свій прайс оприлюднили дев'ять постачальників 

Щонайменше до кінця квітня наступного року вартість газу для населення не зміниться. Однак кількість компаній, що постачають паливо побутовим споживачам, у вересні скоротилася.

Нагадаємо, Кабінет міністрів офіційно продовжив дію спецобов'язків (ПСО) щодо постачання газу. Згідно з рішенням уряду, до кінця наступного опалювального сезону, тобто 30 квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів гарантовано не зміняться.

Йдеться, зокрема, про побутових споживачів, тобто населення, а також виробників тепла, електрики та операторів газорозподільних систем.

Залежно від категорії споживачів, вартість «блакитного палива» від Нафтогазу коливатиметься від 7 грн 42 коп до 16 грн 50 коп за кубометр.

 

Для населення ж газ і надалі коштуватиме 7 грн 96 коп за куб.

Тим часом у вересні ринок газу для побутових споживачів залишили одразу три компанії: Полтавагаз Збут, ЕруЛюдям та АсканіяЕнерджі.

Таким чином, станом на 30 вересня на ринку залишилося 9 постачальників.

 

Вартість кубометра газу для населення в жовтні, залежно від газопостачальної компанії, коливається від 7,96 до 9,99 грн.

Утім, переважній більшості українських побутових споживачів (98%, або понад 12 млн домогосподарств) газ наразі постачає саме Нафтогаз України. Його ціна – 7,96 грн за кубометр – діятиме для всіх побутових клієнтів компанії щонайменше до кінця квітня 2025 року.

Джерело: Газправда

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook