Гаплик усім дитячим гурткам? Міносвіти може суттєво змістити початок уроків в Україні 

Та уже знають, чи вийдуть школярі на навчання в серпні 

Міносвіти готується до нового навчального року, та зокрема до роботи шкіл взимку. Серед крайніх заходів називають повернення до змішаного формату навчання - тобто навіть у відносно безпечних регіонах онлайн навчання чергуватимуть з очною формою.

У менш кризових ситуаціях, розглядають можливість перенесення початку навчального дня у школах.  Зараз же відомо, що школу не будуть виходити на навчання у серпні. 

Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи, там де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10 годину. Зараз працюємо над цими рекомендаціями,-  каже міністр освіти Оксен Лісовий. 

Якщо навчання починатиметься о 10 ранку в школах, то до потемніння уроки точно закінчаться. А от чи встигатимуть за таких умов діти на позашкільне навчання і гіртки, і чи зможуть ті працювати в умовах блекаутів - питання поки залишаєтсья відкритим. 

 У серпні мають вийти на навчання студенти вишів, різних форм власності. 

Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше – в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові і завершити навчальний рік пізніше, - каже міністр.

Міністр зазначає, що другий блок питань –забезпечення технічними засобами закладів освіти.

Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30 % закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений в закладі освіти, - сказав він.

Джерело: UNIAN

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook