Путін планує взяти Харків та Київ: чергова aнтиукраїнська публікація FT (ФОТО)

Наступ на початку літа (с)

«Я скажу вам правду — каже Ваня, український солдат, який служить у розвідувальному підрозділі, що воює разом із морською піхотою на східному березі річки Дніпро на півдні України — ситуація плачевна».

Так починається, публікація у Financial Times, про яку зараз усі говорять. Наступний абзац аналізує слова Вані:

 Такі вбивчі висновки він зробив після місяців відважних наступальних операцій українських сил на ворожу територію восени минулого року, намагаючись послабити плацдарм російських військ на півдні Херсонської області.


У найбільш темні часи українські війська кидалися перетинати річку, щоб завдати шкоди російським підрозділам і досягти бодай якогось успіху після того, як розпіарена літня контрнаступальна операція України закінчилася провалом.

ЛІТНІЙ НАСТУП ПУТІНА

Однак найбільше, у розрізі цитованої публікації FT, повний переклад якої можна прочитати ТУТ, говорять не про скепсис щодо України, яка перейшла до «активної оборони», а про «загон» із можливим новим великим наступом військ РФ.

Мовляв, на початку цього літа Росія може планувати великомасштабний наступ в Україні.

При цьому, метою Москви може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також – що не виключено – Києва та Харкова.

Про це автор публікації у  Financial Times повідомляє із посиланням на неназваного представника українських силових відомств.

Тобто фактично Файненшиал Таймз на весь світ транслює – нічим не підтверджені – домисли. 

НАВІЩО?

Найпевніше, автори FT просто намагаються  хоча б чимось заповнити свій текст, який є за розміром – довгим, але реально не містить ніякої нової чи оригінальної інформації.

Приміром, повторюється, що

За оцінками американської розвідки, кінцева мета диктатора РФ Володимира Путіна залишається незмінною – захоплення України та підкорення її народу.

 

Це, мовляв, пояснює, чому Росія продовжує свої наступальні операції на сході України на кількох напрямках.

 

Зокрема, навколо Авдіївки та в напрямку Лиману на Донеччині, а також біля Куп’янська Харківської області. 

Автори статті пишуть, що протягом останніх місяців Росія отримала підтримку завдяки постачанню артилерійських снарядів і ракет із Північної Кореї, а також збільшення виробництва зброї та боєприпасів.

Зазначається, що це поставило окупантів у кращу позицію, ніж вони були після «ослаблення» в битві за Бахмут 2023-го. 

У матеріалі також читаємо,  що Україна після невдалого літнього контрнаступу змінює тактику і переходить до «активної оборони».

За словами неназваного західного чиновника, ця стратегія передбачає не тільки утримання оборонних ліній, але пошук слабких місць у супротивника в поєднанні з дальніми повітряними ударами.

Саме це, мовляв, і дозволить ЗСУ наростити свою силу цього року і підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook