Фрукти, від яких краще відмовитися діабетикам

5 солодких фруктів, які можуть заподіяти шкоди організму

Манго. Кожні 100 грамів манго містять близько 14 грамів цукру, що для діабетиків - занадто багато.

Виноград. Він багатий клітковиною, вітамінами та іншими необхідними поживними речовинами, однак містить і велику кількість цукру.

Всього 85 грамів виноградних ягід можуть містити до 15 грамів вуглеводів, тож балансу цукру у крові це може завдати серйозного удару.

Курага. Свіжі абрикоси дозволені при діабеті, а от від сушених варто відмовитися - для людей, які страждають на діабет, концентрація природних цукрів у них занадто висока.

Кавун. Його глікемічний індекс складає 72, а порція об'ємом пів склянки може містити близько 5 грамів вуглеводів.

Вживати кавун діабетикам можна лише дуже маленькими порціями – буквально шматочок.

Папая. ГІ цього фрукта дорівнює 59, він дуже багатий на вуглеводи і калорійний. Вживати його при діабеті варто вкрай обережно – крихітними дозами.

Джерело – Країна здоров’я

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook