Фрітата з солодким перцем та кукурудзою на сніданок (РЕЦЕПТ)

Смакота!

Фрітата – дуже популярний в Італії омлет з різноманітними начинками. Сюди часто додають сир (різного виду), овочі, гриби, в’ялене чи підкопчене м’ясо, різноманітну зелень. 

Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.
  • бекон - 80 г
  • кукурудза консервована - 80 г
  • солодкий перець - 150 г
  • цибуля порей (біла частина) або ріпчаста цибуля - 100 г
  • сир Пармезан - 50 г
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - на смак
  • зелень петрушки - маленький пучок

Цибулю порей нарізати кільцями. Бекон нарізати соломкою. Солодкий перець очистити від плодоніжки, насіння також нарізати соломкою, можна використовувати перець заморожений. Сир натерти на терці. Зелень петрушки посікти ножем.

Яйця збити вінчиком. До яєць додати сир, сіль, чорний мелений перець на смак і перемішати.

На оливковій олії обсмажити цибулю порей до м’якості. Додати бекон, смажити на невеликому вогні до рум’яної скоринки. Далі додати кукурудзу і солодкий перець. Перемішати, трошки посолити й, помішуючи, тушкувати 3-4 хвилини, щоб перець трохи зм’як.

Додати подрібнену зелень петрушки, перемішати. Потім овочі залити сирно-яєчною сумішшю. Перемішувати не потрібно.

Страву потримати на дуже малому вогні 3-4 хвилини, поки не схопляться краї фрітати.

Після того страву помістити у розігріту до 180 °С духовку або поставити під гриль і там вже довести до готовності. Як тільки фрітата повністю загусне, – її слід вийняти з духовки, порізати на порційні шматки і подавати до столу.

Фрітата готова.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook