Флешмоб 21: Чому всі почали показувати себе молодими та чим це небезпечно

Це збір приватної інформації (с)

Соціальні мережі захопив новий флешмоб, де користувачі публікують свої світлини, на яких їм 21 рік.

Ініціатором цього флешмобу став Деміан Раффа зі штату Аризона (США), який опублікував світлину з родинної подорожі до Мексики. Свою ідею він взяв у матері, яка вислала йому це фото, розповідаючи, що на фото чоловікові 21 рік.

Представник Meta повідомив, що до флешмобу долучилися щонайменше 3,6 мільйона людей.

Багато українців залюбки показують себе в молодому віці, а деякі вважають, що це не звичайний флешмоб, і зазначають, що у такий спосіб різні спецслужби збирають приватну інформацію про користувачів. Саме так вважає ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр.  

Флешмоб 21, як і всі інші, звісно – це збір приватної інформації. Не завжди заради того, щоб стежити персонально за вами. Це переоцінка потужностей спецслужб і власної значимості для них. Зазвичай, це потрібно розробникам різних програм, технологій дистанційного впливу, для удосконалення маркетингових стратегій та використання в політичних цілях, – зауважила Ганна Маляр.

Журналіст Богдан Буткевич теж вважає цей флешмоб небезпечним.  

А ви оце коли викладаєте дружненько свої фото в 21 – це ви для кого стараєтеся? Для ФСБ, китайських чи північнокорейських спецслужб, яким якраз в бази даних треба нова інфа/фотки чи для інтернет-злодіїв. Бля*а, ну скільки вже говорили, що будь-які подібні флешмоби є потенційним способом збирання інформації про вас же? – вважає Богдан Буткевич. 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook