Експрес-рецепт маринованих помідорів без шкірки: сьогодні зробили, завтра вже можна подавати до столу

Виходять дуже смачні

Інгредієнти:

  • Помідори дрібні та тверді – 1,5 кг;
  • Часник – 2-3 зубчика;
  • Сіль – 5 ч.л;
  • Петрушка або кріп – 4 гілочки;
  • Вода – 2 л;
  • Перець чилі мелений – 5 г;
  • Перець духмяний – 4 шт;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Цукор – 15 ч.л;
  • Оцет 9% – 55 мл.

Процес приготування починаємо із запарювання помідорів, щоб було легше зняти з них шкірку. Для цього помідори промиваємо і ножем робимо невеличкі надрізи хрестиком.

Перекладаємо томати в каструльку і заливаємо гарячою водою на хвилину. Знімаємо шкірку з овочів.

Часник очищаємо, зелень промиваємо і обсушуємо. Ретельно подрібнюємо ножем та посипаємо цією ароматною сумішшю помідори.

Для розсолу в каструлю наливаємо літр води та відправляємо нагріватися. Щойно закипить – додаємо цукор, сіль, духмяний перець, лавровий лист.

Проварюємо все разом приблизно 3 хвилини, потім додаємо оцет і одразу знімаємо з вогню. Розсіл обов’язково охолоджуємо до кімнатної температури і потім заливаємо ним томати.

Коли замариновані помідори охолонуть, відправляємо їх у холодильник, а через одну добу вони вже будуть готові до подачі. Такі помідорчики добре смакують з м’ясними та картопляними стравами.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook