Експрес-рецепт маринованих помідорів без шкірки: сьогодні зробили, завтра вже можна подавати до столу
Виходять дуже смачні
Інгредієнти:
- Помідори дрібні та тверді – 1,5 кг;
- Часник – 2-3 зубчика;
- Сіль – 5 ч.л;
- Петрушка або кріп – 4 гілочки;
- Вода – 2 л;
- Перець чилі мелений – 5 г;
- Перець духмяний – 4 шт;
- Лавровий лист – 2 шт;
- Цукор – 15 ч.л;
- Оцет 9% – 55 мл.
Процес приготування починаємо із запарювання помідорів, щоб було легше зняти з них шкірку. Для цього помідори промиваємо і ножем робимо невеличкі надрізи хрестиком.
Перекладаємо томати в каструльку і заливаємо гарячою водою на хвилину. Знімаємо шкірку з овочів.
Часник очищаємо, зелень промиваємо і обсушуємо. Ретельно подрібнюємо ножем та посипаємо цією ароматною сумішшю помідори.
Для розсолу в каструлю наливаємо літр води та відправляємо нагріватися. Щойно закипить – додаємо цукор, сіль, духмяний перець, лавровий лист.
Проварюємо все разом приблизно 3 хвилини, потім додаємо оцет і одразу знімаємо з вогню. Розсіл обов’язково охолоджуємо до кімнатної температури і потім заливаємо ним томати.
Коли замариновані помідори охолонуть, відправляємо їх у холодильник, а через одну добу вони вже будуть готові до подачі. Такі помідорчики добре смакують з м’ясними та картопляними стравами.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ