Експорт електрики з України – НУЛЬОВИЙ: «Укренерго» пробує заспокоїти людей (ФОТО)

Чому люди не ймуть віри?

Україна вже понад місяць не експортує електроенергію, - каже Кудрицький, але в людей залишаються сумніви. Чому?

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв'ю hromadske, зокрема, повідомляє:

«Я з великим подивом читаю дописи в соцмережах, в яких показують фізичні перетоки електроенергії з України, відображені на сайті ENTSO-E, і стверджують, що нібито це експорт.

 

Насправді це транзитні фізичні перетоки.

 

Наприклад, Румунія може транспортувати електроенергію через Україну до Угорщини через слабкі зв’язки у своїй енергосистемі.

 

Це означає, що електроенергія заходить в Україну і виходить, не залишаючись у нас.

 

Україна нічого не експортує і нічого не втрачає».

Можливо, проблема в тому, що Кудрицький, просто, як людина, не викликає в українців довіри?

Бо, за його словами, Україна не дурить споживачів, вимикаючи їм світло, аби потім продавати електроенергію за кордон. Електрика проходить через Україну транзитом:

«Щоб переконатися, що експорт нульовий, можна подивитися спеціальну вкладку Scheduled Commercial Exchanges на тому самому сайті ENTSO-E, де відображаються торгові операції.

 

Там видно, що з України до Європи нічого не надходить, а натомість Європа експортує електроенергію до України.

 

Завдяки цьому імпорту ми можемо підтримувати більш-менш стабільну ситуацію з відключеннями», - стверджує Кудрицький.

ТИМ ЧАСОМ

  • Спілка споживачів комунальних послуг звернулась до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою повернути норму про обовʼязкове декларування особистих статків Правління НЕК «Укренерго».

  • Про це повідомив голова спілки Олег Попенко.

  • За його словами, на тлі глибокої енергетичної кризи, повномасштабної війни, зубожіння значної частини населення правління НЕК «Укренерго» має неприйнятно високі зарплати та премії, про що свідчить опублікована на сайті компанії звітність.

  • Так, у квітні 4 члена правління, включаючи голову «Укренерго» Володимира Кудрицького, отримали 8,5 млн грн у вигляді зарплат та інших виплат.

  • З огляду на великий суспільний резонанс, який викликали останні події, повідомлення від НАБУ та СБУ щодо корупції в НЕК «Укренерго», Попенко закликає прем'єр-міністра забезпечити повернення обов'язкового декларування особистих доходів членів правління компанії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook