Експерти розповіли, яке м’ясо — найдоступніше в Україні
І фактично вдвічі дешевше за інші
Найдоступнішим м'ясом в Україні залишається курятина. У квітні 1 кг тушки курки в середньому коштував 58 гривень 40 копійок.
При цьому, за інформацією Державної служби статистики, свинина була вдвічі дорожчою - 116 грн 10 коп. за кг.
За яловичину ж українці викладали близько 128 грн 50 коп.
Між тим, експерти зазначають, що з початку року в Україні подешевшали усі види м'яса. Зокрема, курятина і яловичина стали доступнішими на 16 і 56 копійок на кілограмі продукту, а свинина, своєю чергою, на 14 копійок.
Додамо, що м’ясо курки – легке, дієтичне і корисне. Курятина обов’язково має входити до раціону людей похилого віку, дітей та спортсменів.
Дієтологи рекомендують вживати куряче м’ясо принаймні двічі на тиждень, адже це важливе джерело протеїну, а ще - у ньому мало жирів.
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ