Експерти розповіли, яке м’ясо — найдоступніше в Україні

І фактично вдвічі дешевше за інші

Найдоступнішим м'ясом в Україні залишається курятина. У квітні 1 кг тушки курки в середньому коштував 58 гривень 40 копійок.

При цьому, за інформацією Державної служби статистики, свинина була вдвічі дорожчою - 116 грн 10 коп. за кг. 

 

За яловичину ж українці викладали близько 128 грн 50 коп.

Між тим, експерти зазначають, що з початку року в Україні подешевшали усі види м'яса. Зокрема, курятина і яловичина стали доступнішими на 16 і 56 копійок на кілограмі продукту, а свинина, своєю чергою, на 14 копійок.

Додамо, що м’ясо курки – легке, дієтичне і корисне. Курятина обов’язково має входити до раціону людей похилого віку, дітей та спортсменів.

Дієтологи рекомендують вживати куряче м’ясо принаймні двічі на тиждень, адже це важливе джерело протеїну, а ще -  у ньому мало жирів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook