Експерти назвали найшкідливіший вид ковбаси: чим небезпечна
Від такої варто відмовитися раз і назавжди
Вже багато років багато дієтологи та гастроентерологи сходяться на думці, що будь-який вид ковбаси небезпечний для здоров'я. Чому ж ковбаси такі шкідливі і які види найнебезпечніші для людського організму - далі
У ковбасі багато жиру
Багато хто помилково думає, що якщо їсти ковбасу або сосиски, то це буде відмінною заміною м'яса. Втім, навіть у самій якісній ковбасі дуже багато жиру.
Виробники використовують при виготовленні ковбас багато тваринного жиру, сої, крохмалю, желатину, харчових добавок, підсилювачів смаку, барвників.
У ковбасі багато нітритів, натрію і сої
Окрім жирів та інших добавок, у ній міститься багато солей та сої. Також у ковбасі багато нітритів і нітратів. Ці компоненти перетворюють продукт у бомбу сповільненої дії.
Чим небезпечна ковбаса?
Деякі компоненти ковбас можуть привести до розвитку онкології, остеопорозу і рахіту. Можуть розвинутися захворювання легенів, шлунка, серця. Також ковбаси негативно впливають на нирки.
Найшкідливіша ковбаса
На думку багатьох лікарів, у сучасному світі немає корисної ковбаси. Але є ковбаси, які завдають більше шкоди організму, аніж інші вироби.
Найбезпечніша ковбаса – варена, а найнебезпечніша – напівкопчена.
Шкідливість останньої полягає у технології її виготовлення, адже спершу її варять, потім смажать, а тоді – коптять.
Лікарі вважають, що до найнебезпечнішого виду ковбас можна віднести й копчену ковбасу, бо в її складі присутні продукти згоряння і радіолізу, який виробляється при копченні.
Джерело: Новини.LIVE
Радіо Трек: НОВИНИ