Експерти назвали найшкідливіший вид ковбаси: чим небезпечна

Від такої варто відмовитися раз і назавжди

Вже багато років багато дієтологи та гастроентерологи сходяться на думці, що будь-який вид ковбаси небезпечний для здоров'я. Чому ж ковбаси такі шкідливі і які види найнебезпечніші для людського організму - далі

У ковбасі багато жиру

Багато хто помилково думає, що якщо їсти ковбасу або сосиски, то це буде відмінною заміною м'яса. Втім, навіть у самій якісній ковбасі дуже багато жиру.

Виробники використовують при виготовленні ковбас багато тваринного жиру, сої, крохмалю, желатину, харчових добавок, підсилювачів смаку, барвників.

У ковбасі багато нітритів, натрію і сої

Окрім жирів та інших добавок, у ній міститься багато солей та сої. Також у ковбасі багато нітритів і нітратів. Ці компоненти перетворюють продукт у бомбу сповільненої дії.

Чим небезпечна ковбаса?

Деякі компоненти ковбас можуть привести до розвитку онкології, остеопорозу і рахіту. Можуть розвинутися захворювання легенів, шлунка, серця. Також ковбаси негативно впливають на нирки.

Найшкідливіша ковбаса

На думку багатьох лікарів, у сучасному світі немає корисної ковбаси. Але є ковбаси, які завдають більше шкоди організму, аніж інші вироби.

Найбезпечніша ковбаса – варена, а найнебезпечніша напівкопчена.

Шкідливість останньої полягає у технології її виготовлення, адже спершу її варять, потім смажать, а тоді – коптять.

Лікарі вважають, що до найнебезпечнішого виду ковбас можна віднести й копчену ковбасу, бо в її складі присутні продукти згоряння і радіолізу, який виробляється при копченні.

Джерело: Новини.LIVE

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook