Експерти назвали найгірше морозиво в Україні. Не купуйте таке 

Ви легко зможете визначити таке на полицях 

З початком весни й літа в супермаркетах та кіосках знову з’являється широкий вибір морозива — від класичного вершкового до фруктових сорбетів, шоколадного або навіть дієтичного варіанту без цукру. Але, як наголошують експерти з безпечного харчування, не вся продукція однаково якісна й безпечна для здоров’я.

Морозиво, яке краще не купувати

Фахівці попереджають: під яскравою упаковкою іноді ховається продукт, який не лише не принесе користі, а й може становити потенційну загрозу. Ідеться про морозиво, до складу якого входять рослинні жири.

На перший погляд, така заміна може здаватися нешкідливою. Та насправді — це спрощена версія пломбіру, де натуральні вершки замінено на дешевші інгредієнти: пальмову, кокосову або інші рослинні олії.

Чому рослинні жири — не найкращий вибір

Морозиво з вмістом немолочних жирів не має нічого спільного з класичним пломбіром і може викликати сумні наслідки для здоров’я:

  • Містить трансжири, які здатні підвищувати ризик хвороб серця і судинної системи;

  • Не містить молочного жиру, а отже, не забезпечує організм ані кальцієм, ані білками;

  • Щедро «приправлене» добавками — ароматизаторами, барвниками й стабілізаторами, які покликані приховати відсутність натуральної основи.

Найчастіше такі продукти продаються у вигляді недорогих ескімо, вафельних ріжків чи морозива в стаканчиках. Їх легко впізнати за яскравим дизайном, але на звороті пакування (зазвичай дрібним шрифтом) можна знайти позначку: «замінник молочного жиру»«комбінований продукт», або просто «рослинні жири».

Як не помилитися з вибором: поради для покупців

Щоб не натрапити на неякісний продукт, варто уважно читати етикетку. Найкращий орієнтир — наявність позначення ДСТУ 4733:2007. Це державний стандарт, який передбачає використання виключно натуральних інгредієнтів: молока, вершків, масла та яєчних жовтків.

Морозиво, виготовлене відповідно до цього стандарту, обов’язково має містити не менше ніж 12% молочного жиру, має насичений смак, природну текстуру й не потребує великої кількості штучних добавок.

Щоб ласування морозивом не закінчилося розчаруванням чи проблемами зі здоров’ям, обирайте продукт, в якому не економили на якості. Натуральні складники — запорука не лише гарного смаку, а й вашого самопочуття. Якщо бачите в складі «рослинні жири» чи «замінник молочного жиру» — краще поставити таке морозиво назад на полицю.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook