Експерт розкрила особливості і правила вживання фруктів під час дієти
Безліч вітамінів і ніякої шкоди для фігури – як цього досягти
Фрукти з легкістю допомагають відновити енергетичний баланс в організмі: глюкоза практично моментально вивільняється у кров, звідки її споживають мозок і м'язи.
Про те, як правильно включати у свій раціон фрукти, розповіла зіркова тренерка реаліті-шоу «Зважені та щасливі» Марина Боржеська, передає «РБК-Україна».
Будь-який фрукт, окрім швидкої глюкози, також багатий на різні вітаміни та мікроелементи, а ще - збагачує кишкову флору необхідними волокнами, тому включати фрукти у щоденний раціон просто необхідно, розповідає експертка.
Водночас робити це потрібно з обережністю.
Якщо «перестаратися» з глюкозою, її надлишок швидко відкладеться в жир.
Рекомендований час споживання деяких фруктів:
✅ Більш солодкі фрукти можна брати до сніданку (до прикладу, манго, ананас, виноград, папайя й інші дуже солодкі плоди).
✅ Обережніше з апельсином і ананасом: якщо додавати їх на сніданок, то краще з'їсти наприкінці трапези, щоб не дратувати стінки кишківника. Крім того, є розряд солодких фруктів (хурма, диня, кавун та ін.), які взагалі краще їсти окремо від усього. Як варіант - на перший перекус, тобто МІЖ двома основними прийомами їжі.
До обіду можна брати практично всі фрукти.
✅ При правильній побудові раціону на вечерю - у зелені смузі і салати - можна додавати слайси зеленої груші, ківі, грейпфрута чи помело.
Разом з тим, не ігноруйте підказки власного організму!
Так як набір ферментів у кожного все ж індивідуальний, час для комфортного споживання і перетравлення фруктів іноді може відрізнятися від встановлених норм.
Фрукти вкрай важливі у раціоні, однак у період схуднення обов'язковий грамотний розподіл їх споживання, наголошує експертка.
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ