Експерт розкрила особливості і правила вживання фруктів під час дієти

Безліч вітамінів і ніякої шкоди для фігури – як цього досягти

Фрукти з легкістю допомагають відновити енергетичний баланс в організмі: глюкоза практично моментально вивільняється у кров, звідки її споживають мозок і м'язи.

Про те, як правильно включати у свій раціон фрукти, розповіла зіркова тренерка реаліті-шоу «Зважені та щасливі» Марина Боржеська, передає «РБК-Україна».

Будь-який фрукт, окрім швидкої глюкози, також багатий на різні вітаміни та мікроелементи, а ще - збагачує кишкову флору необхідними волокнами, тому включати фрукти у щоденний раціон просто необхідно, розповідає експертка.

Водночас робити це потрібно з обережністю.

 

Якщо «перестаратися» з глюкозою, її надлишок швидко відкладеться в жир.

Рекомендований час споживання деяких фруктів:

✅ Більш солодкі фрукти можна брати до сніданку (до прикладу, манго, ананас, виноград, папайя й інші дуже солодкі плоди).

✅ Обережніше з апельсином і ананасом: якщо додавати їх на сніданок, то краще з'їсти наприкінці трапези, щоб не дратувати стінки кишківника. Крім того, є розряд солодких фруктів (хурма, диня, кавун та ін.), які взагалі краще їсти окремо від усього. Як варіант - на перший перекус, тобто МІЖ двома основними прийомами їжі.

До обіду можна брати практично всі фрукти.

✅ При правильній побудові раціону на вечерю - у зелені смузі і салати - можна додавати слайси зеленої груші, ківі, грейпфрута чи помело.

Разом з тим, не ігноруйте підказки власного організму!

Так як набір ферментів у кожного все ж індивідуальний, час для комфортного споживання і перетравлення фруктів іноді може відрізнятися від встановлених норм.

Фрукти вкрай важливі у раціоні, однак у період схуднення обов'язковий грамотний розподіл їх споживання, наголошує експертка.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook