Дві інстанції перевірятимуть законність будівництва «хліва» біля пивзаводу в Рівному

Зведену конструкцію рівняни «охрестили» халупою та хлівом

Йдеться про конструкцію, яку кілька тижнів поступово зводили біля пивзаводу у Рівному.

Адреса – вулиця Соборна, 197. Двоповерхове приміщення, у якому на першому поверсі розташовані аптека та банківське відділення, а на другому – зал для більярду.

Мешканців міста обурив той факт, що зведена конструкція зайняла частину тротуару. А ще людям не подобалось те, який вигляд має ця конструкція. Дехто відверто висловлював сумніви щодо законності будівництва. Як виявилось, такі сумніви небезпідставні.

У ситуацію втрутився заступник міського голови Віталій Герман. Чиновник особисто зустрічався із власником будівлі.

Втім, останній не погодився добровільно зносити конструкцію, бо, мовляв, має усі дозволи на будівництво.

Про «підводні камені» у справі розповів Віталій Герман:

Сам об’єкт нерухомого майна має назву «будівля офісних приміщень з квартирою».

 

Розташований цей об’єкт на земельній ділянці, яка перебуває у власності з цільовим призначенням - "для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд".

 

Тобто, за документами, це - присадибна земельна ділянка.

Віталій Герман каже, що конструктивної розмови із власником споруди у нього не вийшло. Тому його запросили у міське управління державного архітектурно-будівельного контролю.

Наші інспектори після виїзду на місце склали протокол. Міське управління ДАБК вбачає у цій ситуації порушення правил благоустрою, а саме: незаконне встановлення навісів.

 

Сьогодні точно можу сказати про те, що перевірятиме цей об’єкт обласне управління Держгеокадастру. Ми туди написали звернення з вимогами перевірити це будівництво та вжити заходів, якщо вони необхідні там.

Заступник міського голови Віталій Герман зауважив, що нецільове використання земельної ділянки завдає шкоди міському бюджету.

Сплачується земельний податок за один вид використання, а фактично земельна ділянка використовується для здійснення підприємницької діяльності.

До речі, міський голова Володимир Хомко заявив про те, що вищезгадану конструкцію будуть зносити. 

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook