Два сорти чаю можуть спровокувати різкий стрибок тиску
Буквально за пів години після вживання
Люди які страждають через підвищення тиск мають виважено ставитися до вибору чаю, який вживають щодня. Нещодавно вчені з’ясували що є два сорти чаю, які можуть призвести до різкого стрибка тиску, буквально за пів години після вживання.
Результати дослідження публікує видання Hypertension.
Науковці зафіксували зростання тиску у людей після вживання чорного та зеленого чаю, зокрема за 30 хвилин після випитої чашки чаю.
При цьому вчені стурбовані, адже зростання тиску після чаю значно більше ніж після вживання кави.
Але є й хороші новини, стрибок тиску не тривалий, вже за годину тиск приходить в норму, чи іншими словами повертається до свого граничного значення.
Люди які вживають чай регулярно, не схильні до таких реакції на відміну від тих, хто вживає чай вкрай рідко.
Найбільш виражені реакції на чай мають люди з хронічною гіпертонією.
Радіо Трек: НОВИНИ