Два продукти, які тільки зіпсують котлети: не додавайте цього у фарш

Іноді наші переконання оманливі, таке трапляється і в кулінарії

Не завжди домашні котлети виходять ідеальними. Найпоширенішою причиною кулінарної невдачі є додавання зайвих інгредієнтів. І переважно йдеться про два продукти, які лише псують смак страви.

Яйця

Звичка додавати яєчний компонент у котлетний фарш є у багатьох господарок. Особливо у представниць старшого покоління.

Та насправді це непотрібно - фарш із достатньою кількістю м’яса та помірною кількістю хліба не треба «скріплювати»: котлети на сковороді і так не розпадуться.

А от якщо в м’ясній основі таки буде присутній яєчний інгредієнт, то страва може втратити соковитість і вийде «гумовою».

Молоко

Деякі господині вважають, що додавання до фаршу молока сприятиме суттєвому покращенню смаку майбутньої страви. Однак насправді страва, навпаки, може виявитися менш апетитною.

Причина – поєднання молочного та м’ясного білків. Котлети, швидше за все, втратять м’ясний сік і стануть занадто жорсткими.

Тому від використання молока у фарші бажано відмовитись. А замочувати батон варто у простій воді.

Якщо ви хочете покращити смак котлет, то краще додати до м’ясної основи не молоко, а вершкове масло.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook