Дуже смачний салатик з оселедцем і яйцем, який з’їдається завжди весь одразу

І гості проситимуть добавки

Такий рецепт обов’язково сподобається усім тим, хто любить “шубу”, але шукає різноманіття, а також тим, хто цінує прості страви та класичний смак. Простий і святковий салат нашвидкуруч, який зникає зі столу миттєво – повз таку смакоту неможливо пройти!

Інгредієнти:

  • 300-400 г оселедця (філе);
  • 2-3 яйця;
  • 1-2 солоних огірки;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 3-4 невеликих картоплини.

Інгредієнти для заправки:

  • 200 мл йогурту;
  • сік половини лимона (або 1 невеликого);
  • 1-2 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, перець на смак.

Оселедець наріжте невеликими шматочками.

Цибулю наріжте дрібними кубиками. Для кращого вигляду можна взяти червону цибулю, адже так салат буде виглядати значно яскравіше та симпатичніше.

Солоні огірки наріжте кубиками або тонкими пластинками, якщо вони маленькі.

Картоплю відваріть – можна традиційно в мундирі, можна без нього. Охолодіть і наріжте більшими кубиками.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний салат із оселедцем та яйцем

Яйця відваріть, охолодіть та наріжте великими шматочками. Для краси можна використовувати перепелині яйця – їх розділіть на дві частини.

Усе з’єднайте. За бажанням додайте 1 ст. л. консервованого горошку.

Приготуйте заправку: змішайте йогурт з олією (оливкової або іншої рафінованої). Підсоліть, поперчіть за смаком і добре перемішайте. Часто до цього салату також додають лимонний сік – виходить неймовірно смачно.

Однак зверніть увагу: натуральний йогурт може підвести і “згорнутися”, розшаруватись – а це не дуже красиво та апетитно. Саме тому краще перевірити його перед використанням або ж подавати заправку окремо.

Заправте салат, поставте його в холодильник на пів години, щоб він настоявся. Або не заправляйте одразу, а додавайте заправку при подачі. От і все! Простий, смачний та святковий салат готовий! 

Смачного!

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook