Думку Путіна вже не змінити: Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Що він мав на увазі?

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За його словами, успіх у цій війні безпосередньо залежить від обсягів зброї, яку отримає Київ.

У своїй прощальній промові перед відставкою Столтенберг підкреслив, що діалог працює лише тоді, коли він підкріплений сильною обороною, що Україна чітко демонструє.

Генсек НАТО також зазначив, що найшвидший спосіб закінчити війну — це програти її, але це не принесе миру, а лише окупацію. Він наголосив, що президент Росії Володимир Путін вірить у можливість досягти своєї мети, «перечекавши» Захід.

- Я не вірю, що ми можемо змінити думку Путіна. Але я вірю, що ми можемо змінити його розрахунки. Надавши Україні більше зброї, ми можемо змусити Путіна зрозуміти, що він не зможе отримати бажане силою...

 

Парадокс полягає в тому, що чим більше зброї для України ми зможемо поставити, тим більша ймовірність того, що ми зможемо досягти миру та припинити війну, – продовжив Столтенберг.

Тому підтримка України з боку НАТО має вирішальне значення, і будь-яка майбутня мирна угода повинна супроводжуватися потужною військовою допомогою та надійними гарантіями безпеки для забезпечення тривалого миру.

- Без стабільної України не може бути стабільної безпеки в Європі. А без членства в НАТО не буде міцної безпеки для України. Двері НАТО відчинені. Україна приєднається (до НАТО, – ред.), – резюмував він.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook