Другого шансу не буде: у Польщі визначили категорію українців, яких без жодних умов депортуватимуть

Правило пошириться на усіх іноземців

Прикордонна служба Польщі посилює заходи щодо іноземців, що порушили закон: після відбуття покарання таких осіб висилатимуть з Польщі до країн походження із забороною в’їзду до Шенгенської зони.

Іноземців, що скоїли злочини на території Польщі (зокрема, організація незаконного перетину кордону, керування транспортним засобом у стані сп’яніння) після відбуття покарання саджатимуть на літак до країни походження або відправлятимуть до центру для іноземців під охороною для подальшої депортації.

Таким особам заборонятимуть в’їзд до країн Шенгену.

Як повідомили прикордонники, у багатьох іноземців, засуджених за ці злочини, закінчується термін відбуття покарання.

Швидкій депортації іноземців сприяє співпраця Прикордонної служби з виправними установами. Співробітники тюрем передають інформацію прикордонникам про кожного іноземця, який закінчує відбувати покарання.

І хоча така практика існує давно, зараз прикордонники активніше взялися за іноземних порушників.

Депортуватимуть осіб з іноземним громадянством, які становлять загрозу державній безпеці, засуджених за діяльність у злочинному угрупованні та тих іноземців, які неодноразово порушували закон. Таким людям буде заборонено повторний в’їзд до Шенгенської зони на термін до 10 років.

Минулого року 17,3 тисячі іноземці вчинили злочини в Польщі. Це на 2,4 тисячі більше порівняно з 2022 роком.

За керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння близько 70% від усіх іноземців становлять українці, 25% – грузини.

Джерело: inPoland

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook