Домашня «копчена» скумбрія: робимо таку саму - без коптильні (РЕЦЕПТ)

Перевірений варіант приготування незвичайної рибки

Потрібно помити 2 скумбрії, видалити голову і нутрощі. Особливу увагу зверніть на чорні плівки всередині рибини: їх не має бути. Хвіст не відрізайте, адже його треба проткнути дерев’яними загостреними паличками і тоді опустити скумбрію у відрізану на ¾ 2-літрову пляшку з-під води.

Залити маринадом. Для цього:

У 2 л води зварити 2 жмені лушпиння від цибулі та 4 ст. л.(можна замінити 4 пакетиками) чорного чаю. Додати 6 ст.л. з гіркою солі, 3 ст.л. цукру, коріандр, лавровий лист, духмяний і чорний перець.

 

Все це варити на малому вогні 15 хв.

Остудити, процідити і залити ним рибини в пляшках. Накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 3 доби.

Потім витягнути рибини, витерти паперовим рушничком і змастити олією, щоб «копчені» рибинки гарно блищали

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook