Домашній томатний сік на зиму: можна випити 100 л за зиму
Цей напій буде кращим, ніж мариновані помідори
Томатний сік – справжнісінька класика «сокового меню». Доки на прилавках є купа стиглих соковитих помідорів, треба встигнути заготувати якнайбільше корисного смачного напою.
Напій виходить дуже корисний і легкий у приготуванні.
Заготувати стільки, щоб вистачило аж до найостаннішого дня зими. Діставаймо сокодавилку, готуватимемо найсмачніший у світі домашній томатний сік на зиму!
Інгредієнти:
- Помідори – чим більше
- Сіль – на смак
- Цукор – на смак
- Кориця – 1 ч. л. на 5 кг томатів
- Гвоздика – 3-4 шт. на 5 кг томатів
- Духмяний перець – 3-5 шт. на 5 кг томатів
Помідори миємо й обсушуємо, плодоніжки видаляємо. Ріжемо помідори грубими шматочками й пропускаємо через сокодавилку.
Заливаємо сік у каструлю, доводимо до кипіння і додаємо спеції. Кип’ятимо 10 хвилин. Цукру додаємо спочатку десь 3 ст.л. на 5 кг помідорів, а потім регулюємо за смаком. Якщо томати кислі, то варто додати більше цукру.
Сік готовий, розливаємо у стерилізовані банки, закриваємо і загортаємо у теплу ковдру.
Жодного оцту не треба, у помідорах і так достатньо власної кислоти, аби вони зберігалися необхідний термін.
Радіо Трек: НОВИНИ