Домашній томатний сік на зиму: можна випити 100 л за зиму

Цей напій буде кращим, ніж мариновані помідори

Томатний сік – справжнісінька класика «сокового меню». Доки на прилавках є купа стиглих соковитих помідорів, треба встигнути заготувати якнайбільше корисного смачного напою.

Напій виходить дуже корисний і легкий у приготуванні.

Заготувати стільки, щоб вистачило аж до найостаннішого дня зими. Діставаймо сокодавилку, готуватимемо найсмачніший у світі домашній томатний сік на зиму!

Інгредієнти:

  • Помідори – чим більше
  • Сіль – на смак
  • Цукор – на смак
  • Кориця – 1 ч. л. на 5 кг томатів
  • Гвоздика – 3-4 шт. на 5 кг томатів
  • Духмяний перець – 3-5 шт. на 5 кг томатів

Помідори миємо й обсушуємо, плодоніжки видаляємо. Ріжемо помідори грубими шматочками й пропускаємо через сокодавилку.

Заливаємо сік у каструлю, доводимо до кипіння і додаємо спеції. Кип’ятимо 10 хвилин. Цукру додаємо спочатку десь 3 ст.л. на 5 кг помідорів, а потім регулюємо за смаком. Якщо томати кислі, то варто додати більше цукру.

Сік готовий, розливаємо у стерилізовані банки, закриваємо і загортаємо у теплу ковдру.

Жодного оцту не треба, у помідорах і так достатньо власної кислоти, аби вони зберігалися необхідний термін.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook