Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка вб'є наповал

Навіщо заморожувати кефір та як його потім використовувати

Цей корисний лайфгак згодиться для будь-якої господині – заморозити кефір дуже просто, а завдяки цьому можна приготувати багато смачненького й корисного.

Що буде, якщо заморозити кефір

Із замороженого кефіру можна приготувати домашній сир, схожий на вершковий.

Як заморозити кефір

Заморожувати кефір треба в пакеті або в іншому пакованні, щоб без проблем витягнути заморожену масу.

Морозити кефір треба в морозильній камері не менш ніж добу.

Як розморозити кефір

Залишати розморожуватися найкраще на ніч.

Заморожений кефір треба витягнути з паковання, покласти у друшляк або сито на кілька шарів марлі. Це потрібно для того, щоб зібрати сироватку, яку також можна використати надалі, наприклад, у випічці.

Як використовувати масу із замороженого кефіру

Після розморожування разом із сироваткою зникне звична для кефіру кислинка. Ми отримаємо смачний вершковий сир.

  • Його можна солити й перчити на смак, намазувати на хліб, робити бутерброди.
  • Таким сиром можна заправляти салати. Додати до нього оливкову олію, гірчицю, сіль, перець, перемішати та заправити будь-який салат.

Оскільки сир із замороженого кефіру схожий  на сир Філадельфія, його можна використовувати для чизкейків, солодкої випічки тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook