Для чого заморожувати картоплю фрі перед смаженням

Так роблять лише досвідчені кухарі

Смак і золотиста скоринка картоплі фрі знайомі багатьом. Але не всі знають, що перед смаженням картоплю заморожують. Навіщо продукт попередньо заморожують, розкрили секрет Патріоти України.

Підготовка картоплі до заморожування

Перш ніж використовувати шокову заморозку, овоч очищають, миють, нарізають брусочками. Головне, щоб всі частинки були однакового розміру. Підготовлені скибочки поміщають у каструлю з киплячою водою на кілька хвилин. Потім картоплю різко охолоджують. Після цього воду солять і доводять до кипіння. Бланшують невеликі партії продукту в середньому 2 хвилини. За допомогою шумівки дістають скибочки і викладають на паперові рушники для просушування. Далі напівфабрикат поміщають в посуд, додають трохи соняшникової олії.

Заморожують підготовлений продукт, помістивши його в один шар на плоску тарілку, застелену пергаментом. Заморожену картоплю переміщують в пакети для тривалого зберігання. Термін придатності напівфабрикату становить 6 місяців.

Чому картоплю фрі заморожують перед приготуванням

Зручність замороженої картоплі фрі полягає в тому, що її не потрібно заздалегідь готувати. У фритюр напівфабрикат відправляється в замороженому вигляді відразу з холодильника. Також великим плюсом замороженого напівфабрикату є швидкість приготування і відсутність відходів і бруду на кухні.

Після численних досліджень імениті кухарі помітили важливу особливість в приготуванні картоплі фрі: після заморозки бульби овочу стають ще більш смачними. Тому перш ніж приступити до приготування всіма улюбленої страви, потрібно заздалегідь підготувати сировину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook