Для чого сипати сіль на вугілля, коли смажиш шашлик. І як це робиться

Чули коли-небудь про таке? Якщо ні, то ми перевернемо Ваше уявлення про приготування шашликів

Смажити шашлик – справа непроста. Він може вийти як занадто сухим, так і погано прожареним. Уникнути чогось подібного допоможе постійна практика або ж – невеличкі хитрощі

Пропонуємо Вам черговий цікавий лайфхак

Для чого сипати сіль на вугілля, доки смажиться шашлик

Один із найважливіших етапів якісного приготування шашлику – це  підтримка рівномірної температури вугілля. Потрібно, щоб м’ясо добре просмажувалося з усіх сторін і не впеклося, якщо раптом із вугілля «вирветься» вогонь.

Підтримувати стабільний жар на вугіллі можна досить довго за рахунок акуратного перемішування та організації припливу повітря.

 

Однак, як тільки над вугіллям з'явиться м'ясо, нанизане на шампури, у всій цій стрункій схемі трапляється дисгармонія – із шашлика починає капати жир, через що появи вогню не уникнути.

Щоб стабілізувати ситуацію можна постійно тримати під рукою пляшку з водою і  в разі виникнення «загрози», поливати вугілля водою. Але в такому разі пара, що буде підійматися, змушуватиме шашлик не смажитися, а тушкуватися

Вирішити проблему можна, якщо присипати вугілля звичайною кухонною сіллю. Так, коли вугілля для смаження м'яса буде готове, треба рівномірно посипати його сіллю. Вам знадобиться приблизно 100-200 г.

Пам’ятайте, що потрапивши на вугілля, сіль почне «вибухати» і може обпекти. Починати смажити шашлик можна, щойно мине бурхлива реакція солі на високу температуру.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook