Діти Героїв з Рівного зможуть безкоштовно навчатися у ВНЗ: хто отримає відшкодування

За попередніми оцінками, йдеться про сотню таких дітей з Рівненської громади

Діти загиблих Героїв Рівного будуть отримувати відшкодування за навчання у ВНЗ із місцевого бюджету. Відповідний проєкт-рішення напередодні підтримали депутати на сесії, — про це повідомила Галина Кульчинська. 

Кошти на здобуття вищої освіти зможуть отримати, як діти полеглих воїнів, так і поранених, і тих захисників, які перебувають у російському полоні.

Йдеться про дітей, чиї батьки/матері:

  • Герої Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності;
  • Захисники та Захисниці України, які загинули (пропали безвісти) під час безпосередньої участі в АТО/ООС /захисті України або померли внаслідок травм, поранень, контузій, каліцтв, захворювань, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС /захисті України, перебуваючи в місцях їх проведення;
  • Захисники та Захисниці України, які потрапили в полон до держави-агресора рф під час безпосередньої участі в захисті України, перебуваючи в місцях їх проведення;
  • Захисники та Захисниці України, які брали безпосередню участь в АТО/ООС/захисті України та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни І групи та/або отримали поранення, яке призвело до ампутації верхніх чи нижніх кінцівок.

За попередніми оцінками, йдеться про сотню таких дітей з Рівненської громади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook