Дієтологи назвали сир, який найкраще зміцнює кістки: Він вартий своєї ціни

Це, без перебільшення, найсмачніший спосіб подбати про здоров’я кісток

Міцність кісток — ключ до активного й повноцінного життя у будь-якому віці. Однак із роками зростає ризик розвитку остеопорозу — хвороби, за якої кістки стають крихкими та вразливими навіть до незначних навантажень.

Фахівці зазначають: щоб запобігти ослабленню кісток, важливо регулярно отримувати достатню кількість кальцію, вітаміну D та білка. І один із найпростіших способів зробити це — додати до раціону сир, пише unian.

- Сир — це багате джерело кальцію й білка, які необхідні для формування та підтримання кісткової тканини.

 

 

Крім того, у ньому часто містяться фосфор і вітамін D — мікроелементи, що разом із кальцієм зберігають щільність кісток, — пояснює дієтолог Кері Ганс.

Який сир найкорисніший для кісток

Експерти одностайні: найкращим вибором є пармезан.

Лише 28 грамів (одна унція) цього сиру містять близько 335 мг кальцію — майже третину добової норми для дорослої людини.

Пармезан — один із найконцентрованіших сирів за вмістом кальцію, оскільки він твердий і має низький рівень вологи. Навіть невелика порція допомагає поповнити запаси кальцію в організмі, — зазначає дієтологиня Бет Воррен.

Окрім цього, пармезан містить понад 10 грамів білка на унцію, що робить його не лише «другом кісток», а й підтримкою для м’язів.

Тож додавання невеликої кількості пармезану до салатів, пасти чи овочевих страв — це смачний і корисний спосіб зміцнити кістки та підтримати здоров’я у зрілому віці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook