Дієтологи назвали сир, який найкраще зміцнює кістки: Він вартий своєї ціни
Це, без перебільшення, найсмачніший спосіб подбати про здоров’я кісток
Міцність кісток — ключ до активного й повноцінного життя у будь-якому віці. Однак із роками зростає ризик розвитку остеопорозу — хвороби, за якої кістки стають крихкими та вразливими навіть до незначних навантажень.
Фахівці зазначають: щоб запобігти ослабленню кісток, важливо регулярно отримувати достатню кількість кальцію, вітаміну D та білка. І один із найпростіших способів зробити це — додати до раціону сир, пише unian.
- Сир — це багате джерело кальцію й білка, які необхідні для формування та підтримання кісткової тканини.
Крім того, у ньому часто містяться фосфор і вітамін D — мікроелементи, що разом із кальцієм зберігають щільність кісток, — пояснює дієтолог Кері Ганс.
Який сир найкорисніший для кісток
Експерти одностайні: найкращим вибором є пармезан.
Лише 28 грамів (одна унція) цього сиру містять близько 335 мг кальцію — майже третину добової норми для дорослої людини.
Пармезан — один із найконцентрованіших сирів за вмістом кальцію, оскільки він твердий і має низький рівень вологи. Навіть невелика порція допомагає поповнити запаси кальцію в організмі, — зазначає дієтологиня Бет Воррен.
Окрім цього, пармезан містить понад 10 грамів білка на унцію, що робить його не лише «другом кісток», а й підтримкою для м’язів.
Тож додавання невеликої кількості пармезану до салатів, пасти чи овочевих страв — це смачний і корисний спосіб зміцнити кістки та підтримати здоров’я у зрілому віці.
Радіо Трек: НОВИНИ