Дієтологи назвали п’ять каш, зовсім не корисних для здоров’я

Й навели перелік тих, на які краще звернути увагу

На сьогодні не існує продуктів, які мають виключно позитивний вплив на організм. Важливо дотримуватися збалансованого харчування, аби організм разом з їжею отримував більше користі. 

Щодо каші, то кожна з них має свій глікемічний індекс, тобто каші призводять до зростання цукру в крові. Високий цукор у крові призводить до раннього старіння та загалом погіршує якість життя. 

Продукти з високим глікемічним індексом провокують мікрозапалення.

З точки зору глікемічного індексу, зовсім не корисні для організму: 

  • манна каша
  • кукурудзяна каша
  • рисова каша
  • ячмінна каша
  • каша з полб’яної крупи 

Дієтологи зазначають, що манка крім високого глікемічного індексу, взагалі не містить мінералів чи вітамінів, а крім того вона перешкоджає засвоєнню вітаміну D, кальцію та заліза. 

Щодо рису експерти сперечаються між собою, але зауважують, що рис загалом дуже гальмує моторику кишківника, й може призвести до закрепів. 

Натомість каші з низьким глікемічним індексом:

  • горохова
  • перлова
  • гречана

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook