Дієтологи назвали п’ять каш, зовсім не корисних для здоров’я
Й навели перелік тих, на які краще звернути увагу
На сьогодні не існує продуктів, які мають виключно позитивний вплив на організм. Важливо дотримуватися збалансованого харчування, аби організм разом з їжею отримував більше користі.
Щодо каші, то кожна з них має свій глікемічний індекс, тобто каші призводять до зростання цукру в крові. Високий цукор у крові призводить до раннього старіння та загалом погіршує якість життя.
Продукти з високим глікемічним індексом провокують мікрозапалення.
З точки зору глікемічного індексу, зовсім не корисні для організму:
- манна каша
- кукурудзяна каша
- рисова каша
- ячмінна каша
- каша з полб’яної крупи
Дієтологи зазначають, що манка крім високого глікемічного індексу, взагалі не містить мінералів чи вітамінів, а крім того вона перешкоджає засвоєнню вітаміну D, кальцію та заліза.
Щодо рису експерти сперечаються між собою, але зауважують, що рис загалом дуже гальмує моторику кишківника, й може призвести до закрепів.
Натомість каші з низьким глікемічним індексом:
- горохова
- перлова
- гречана
Радіо Трек: НОВИНИ