Дієтологи назвали факти, після яких не захочеться їсти хліб

Звичка їсти усе з хлібом родом з дитинством. Користь від цього дуже сумнівна

Однією з особливостей хліба є глютен. Це буквально білок у злаках. Найбільше його у пшениці.

Останнім часом у мережі дедалі часто обговорюють целіакію. Це захворювання виникає коли наш шлунок й кишківник важко реагують на глютен. У пацієнтів виникає відчуття взуття, діарея, запалення кишківника й біль у животі.

Втім, це не єдина проблема що може виникнути при регулярному споживані хліба. Зловживання хлібом може навіть спровокувати зміни у психіці людини. Зокрема призвести до появи синдрому браку уваги та гіперактивності, появи тривожності та депресії. Крім того, хліб може спровокувати:

  • нестачі вітамінів та корисних елементів
  • порушення роботи кишківника;
  • поява рефлексної хвороби
  • проблеми зі сном;
  • анемія;
  • головний біль та мігрені.

Тож експерти радять обмежити споживання хліба, та провести експеримент.

На тиждень виключити хліб зі свого раціону зовсім. Потому проаналізувати своє самопочуття до експерименту та після.

Потому кожен сам усвідомить, варто відмовлятися від хліба у майбутньому зовсім, чи ні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook