Дієтична, але примхлива. Виявляється, ви варили гречку неправильно

Як її варити та скільки додавати води

Гречка – це корисна каша, яку часто рекомендують дієтологи. Вона добре поєднується з соусами, овочами, рибою та м'ясом. А гречаники – це взагалі класика.

Як зварити смачну і розсипчасту гречану кашу

Хоч переважно виробники фасують гречку у практично ідеальному вигляді, лушпиння та гілочки іноді все-таки трапляються. Тож крупу треба перебрати.

Обов’язково промивайте гречку, адже вона лежала у великих засіках, де точно не підтримують стерильну чистоту.

Щоб каша вдалася розсипчастою, треба взяти води у двічі більше, ніж гречки. Якщо хочете в'язкішу кашу, беріть на склянку води більше.

На склянку гречаної крупи вистачить пів чайної ложечки солі. Краще посолити її під час приготування, не вже готовою.

Варіть гречку у каструлі з товстим дном. Крупу можна одразу залити холодною водою і ставити на вогонь. Час приготування – 15-20 хвилин. Стежте за рівнем води, бо якщо гречка хоч трошки пригорить, її доведеться викинути всю.

Найбільша кількість корисних речовин збережеться у гречці, яку просто залили кип'ятком і залишили на 2 години. Спробуйте, така сиро пропарена гречка буде не гірша на смак.  

Після приготування в гречку покладіть шматочок вершкового масла і залиште під кришкою на кілька хвилин. Це зробить кашу ніжнішою та ароматнішою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook