Деякі пенсіонери зможуть зовсім НЕ платити за комуналку: кого це торкнеться?

Всю вартість комунальних послуг їм компенсують з бюджету

В Україні частина пенсіонерів може НЕ платити за комунальні послуги. Про це пише видання «На пенсії».

Так, 100% знижку на оплату комунальних послуг гарантовано пенсіонерам, які працювали, зокрема, педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями, працівниками із захисту рослин у сільській місцевості та селищах міського типу.

Але є важливий нюанс. Знижка надається у разі, якщо середньомісячний дохід пільговика за 6 місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу 2023 року – 3760 грн).

Тобто якщо ваша пенсія перевищила 3760 гривень, то отримувати пільги на оплату комуналки ви не будете. В цьому випадку ви можете звернутися до Пенсійного фонду за призначенням житлової субсидії.

Додамо, що пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає і поширюється на оплату:

  • житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (у тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивіз побутових відходів);
  • палива та скрапленого газу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook