Дешевше не буде: Скільки доведеться заплатити за 100 доларів в кінці 2024 року

Експерт прогнозує ріст валюти

Економічний експерт Олег Пендзин розповів, що на цьому тижні готівковий курс долара має подорожчати. Це пов’язано з пенсійними виплатами, які частково фінансують коштом закордонної фінансової допомоги.

Зараз державі вигідніше продати валюту дорожче, тому можливе зростання курсу долара на міжбанківському ринку на 20-30 коп. Це вплине і на готівковий ринок, середній курс продажу долара до кінця тижня може досягти 41,80 грн (+30 коп.), курс купівлі – 41,20 грн (+20 коп.), – пояснив Олег Пендзин.

За його словами, постійне подорожчання долара навіть на 2 коп. щодня приведе до того, що на кінець року долар коштуватиме понад 42,5 грн. Так, ймовірно, за 100 доларів українцям доведеться заплатити вже 4 250 грн.  

Між тим експерт зауважив, що після того, як Верховна Рада ухвалила закон про збільшення військового податку з 1,5% до 5%, гривневі депозити значно втратили привабливість.

Якщо раніше на тисячі гривень можна було заробити за три місяці чистими близько 32 грн, то з жовтня – менше ніж 21 грн. Тому, якщо є бажання мати більший прибуток – настала пора виходити з гривневих депозитів після закінчення терміну дії договору та інвестувати у гривневі облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) терміном дії 3-6 місяців. Там відсотки поки на рівні 15% і не треба платити жодної копійки податків, – зауважив Олег Пендзин.

Щодо продажу валюти, то українцям зараз не радять цього роботи. Адже очікується, що до кінця року долар буде дорожчим, ніж зараз.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook