Дешево і без смаку: 6 речей, які псують вашу оселю (ФОТО)

Позбудьтеся їх

Часто, здавалося б лише нещодавно зробивши ремонт, відчуття гармонії у помешканні немає. Так буває через речі, які виглядають дешево або порушують естетичні норми.

Таких маленьких дрібниць і великих проблем часто геть немало, але є шість атрибутів, виправивши які, вдасться покращити вигляд оселі.

Картини

99% людей думають, якщо перед ними «гола» стіна, там обов’язково треба почепити картину. А що вже на ній буде зображено і чи підходитиме вона за стилем кімнати то вже неважливо. Якщо ви все ж вирішили придбати об'єкт мистецтва, пам'ятайте, що весь цей масовий арт з безликими краєвидами та іншими нейтральними моментами життя може зробити ваш простір як у номері дешевого готелю. Мистецтво у будинку має гармоніювати з вашою особистістю, відгукуватись у душі.

Розбиті плінтуси, затерті віконні рами та інші зношені деталі інтер'єру

У вас може бути досить чисто, ніяких розкиданих речей, та й загалом адекватно організований простір. Але не слід забувати, що величезну роль у всій цій історії відіграють деталі. Якщо у вас десь відійшов і відколовся плінтус, потерлися віконні рами і так далі, загальний вигляд простору може здатися занедбаним. Виправте недоліки і ваша квартира виглядатиме інакше.

Відсутність книг на видному місці

Здавалось би не дуже актуально, коли більшість перейшли на цифрове читання, аргументуючи це не лише зручністю, а й екологічною поведінкою. Однак книжкова полиця з гідними роботами додасть простору наповненості. Тільки як і з картинами, не варто купувати в книгарні перші екземпляри, які попалися на очі.

Хаос і безладдя

Навіть, якщо над вашим інтер'єром працювали найкращі фахівці, все може зіпсувати ваша експлуатація. Якщо ви не підтримуєте порядок і чистоту, то можете навіть втрати здоров’я. Фізичне – через пил, а психологічне – через хаос, коли наступає роздратування та невдоволення.

Проводи від техніки, які стирчать всюди

Деколи ходиш по квартирі і не розумієш, що ж не так? А потім розумієте, що псують враження проводи роутерів, настільних ламп, телевізорів, кухонної техніки, зарядних пристроїв, залишених у розетках та інших гаджетів. Буває, що вони стирчать звідусіль. Кількість дротів потрібно максимально скоротити чи сховати. Тоді простір перестане нагадувати технічне приміщення якогось офісу.

Непропорційні атрибути

Допустимо, вам подобаються гігантські телевізори, великі дивани та інші великі речі. Якщо квадратні метри вашого простору дозволяють вбудувати їх та досягти органіки – чудово. Однак, якщо ви живете у мініатюрній квартирі-студії, той величезний диван може зайняти собою весь простір. Це вже не диван для кімнати, а кімната для дивана. Тому всі ваші речі мають бути пропорційними простору. До речі, досить дивно можуть виглядати мініатюрні предмети меблів у просторому приміщенні. Надмірна порожнеча також здатна створити дискомфорт.

Джерело: gq

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook