Депутати визначилися щодо НМТ – 2025: чи чекати кардинальних змін вступникам?

Рішення ухвалили під час засідання підкомітету з питань вищої освіти

У парламентському Комітеті з питань освіти, науки та інновацій рекомендують у 2025 році провести вступні випробування до вишів у вигляді НМТ та за моделлю 2024 року.

Відповідне рішення ухвалене під час засідання підкомітету з питань вищої освіти, яким рекомендовано прийняти за основу та в цілому проєкт закону № 12053 про державну підсумкову атестацію і вступну кампанію 2025 року.

Законопроєктом передбачено, що вступні випробування для участі в конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра включають тестування з навчальних предметів

Обов’язкові предмети: «Українська мова», «Математика», «Історія України»

 

та навчального предмета на вибір – «Іноземна мова», «Біологія», «Географія», «Фізика», «Хімія», «Українська література».

Конкурсний відбір на навчання буде здійснюватися за результатами вступних випробувань 2022–2025 років.

Як відомо, ухвалення законопроєкту дозволить Міністерству освіти і науки затвердити Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2025 році, яким керуватимуться заклади освіти при прийомі вступників на навчання.

Джерело: Освіта.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook