День вчителя 2024: коли українці відзначатимуть це свято цього року?

Назвали нову дату

Цього року День вчителя в Україні святкуватимуть у неділю, 6 жовтня. Традиційно українці відзначають це свято щороку в першу неділю жовтня, і в цей день вітають не лише вчителів, але й усіх педагогів.

Історія свята

День вчителя вперше відзначили в Бразилії, у маленькій школі Сан-Пауло. Майже 200 років тому бразильський імператор Педро I видав указ, згідно з яким у кожному населеному пункті мала бути школа для навчання дітей.

Уперше цей день відсвяткували в 1947 році, коли педагоги та учні організували тепле свято з власноруч приготовленою випічкою. В Україні День вчителя почали святкувати 29 років тому.

Що можна дарувати вчителям? 

Українське законодавство не забороняє дарувати вчителям подарунки на свята. Але встановлює певні обмеження на їхню вартість.

Так, відповідно до статті 23 закону «Про запобігання корупції» подарунок не може коштувати більше, аніж «прожитковий мінімум працездатної особи у день дарування».

 

Для працездатних осіб він зараз становить 2 920 грн. А от загальна вартість подарунків за рік від особи чи групи осіб не може перевищувати два прожиткових мінімуми.

Подарунки вчителям потрібно обирати, спираючись на ці норми. Це може бути чай або кава, сертифікат у книжковий магазин, якісь солодощі чи красивий блокнот з ручкою. Звісно, завжди доречними до свята будуть квіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook