Демобілізацію і ротацію виключили із законопроєкту про мобілізацію: що тепер буде? (ФОТО 18+)

Поки розглядають правки. Їх тисячі

Питання демобілізації і ротації бійців виключили із законопроєкту про мобілізацію. 

Закон про Мобілізацію не міститиме положень демобілізацію та ротацію військовослужбовців. Це ще вчора повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

«Підтверджую те, що комітет після проведення консультацій з головнокомандуючим, погодився врахувати пропозицію головнокомандуючого.

 

Уряд зобовʼязаний  внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями», - написав Федієнко у телеграм-каналі.

Депутат оприлюднив лист Головкома ЗСУ Олександра Сирського до глави Міноборони Рустема Умєрова, а також звернення Умєрова до Кабміну і витяг з протоколу засідання уряду 9 квітня, які стосуються питань демобілізації і ротації.

Зокрема, Сирський звернувся до Умєрова з клопотанням винести питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців в окремий законопроєкт.

 

Міністр передав Кабміну прохання Головкома, а уряд підтримав пропозицію Міноборони винести демобілізацію і ротацію окремим законопроєктом у сесійну залу. 

Сьогодні ж, 10 квітня, Верховна Рада розпочала розглядати законопроєкт №10449 про мобілізацію у другому читанні.

Однак, ближчим часом рішення не буде. Поки розглядають відхилені 4293 правки.

Тим часом Євген Карась досить нестандартно і по-філософському прореагував на звістку про те, що демобілізацію і ротацію виключили із багатостраждального законопроєкту про мобілізацію

18+

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook