Дефіцит продуктів в Україні: Відомо, наскільки високі ризики побачити порожні полиці у магазинах

Люди вже купують менше продуктів

Дефіцит продуктів в Україні малоймовірний, але можливий. Таке може статись лише тоді, коли буде зруйнована енергосистема, і замість планових відключень будуть аварійні. Про це повідомив директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

Попри перебої зі світлом, підприємства та переробна галузь продовжують працювати.

 

Бізнес вже встиг призвичаїтись до мінливих умов.

Підприємства адаптують свій режим роботи під графіки планових вимкнень і навіть переходять на тризмінну роботу, аби використати кожну годину з електрикою.

- Щодо підприємств, які виконують функцію обслуговування населення, то все залежить від конкретного підприємця. Але також очевидно, що традиційна робота з 9 до 18 зараз є неможливою, - каже Вишлінський.

Зауважимо, що в Україні з різних причин різко знизився обсяг продовольчих закупок населенням. Фахівці вбачають кілька причин такої ситуації:

  • вимкнення електроенергії, які не дозволяють магазинам ритмічно працювати;
  • втрата роботи багатьма громадянами та зниження купівельної спроможності населення.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook