Де купити газ дешевше. У Рівнераді планують інформаційну кампанію

Або чому платіжки за транспортування газу не страшні

Рівнян навчатимуть обирати газопостачальника. Відповідне доручення дав міський голова Рівного Олександр Третяк. Іще одне доручення стосується програми енергоефективності для ОСББ. Обидві ініціативи запропонував депутат Святослав Клічук:

Провести інформаційну кампанію по тому, що окрема платіжка за транспортування газу дає вам можливість окремо обрати постачальника газу. І скільки людей про це знають.

Згідно з другим дорученням міська влада має розглянути можливість розробки нової або внесення змін до муніципальної програми енергоефективності для ОСББ з метою полегшення залучення коштів держфонду енергоефективності.  

За словами депутата, ця програма дає співфінансування для утеплення багатоквартирних будинків, однак вимагає чималих коштів від самого ОСББ. Тому охочі утеплитися переважно не мають змоги отримати державну допомогу. Відповідно, її правила потребують «пом’якшення».

До слова, окремі платіжки за газ і транспортування газу поширені у ЄС. Крім того, за підтримки уряду створений сайт "ГазПравда" і мобільний додаток " EnergyOnline", які дозволяють порівняти вартість газу в газопостачальних компаніях.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook