Де зберігати хліб, щоб не виростити різнокольоровий букет із плісняви

Ці поради допоможуть зберегти свіжість хліба на довгий час

Без хліба складно уявити наше життя. Хлібобулочні вироби готують з різних сортів борошна, тому в кожному магазині є величезний вибір на будь-який смак.

Але не кожна господиня знає, як правильно і де хліб зберігати, щоб він залишався свіжим і смачним. Нумо розбиратися, де можна, а де не варто.

Хліб не можна зберігати:

Не рекомендується зберігати хліб у холодильнику, оскільки він вбирає запахи і вологу, як губка для миття посуду. Буквально на наступний день хліб уже не буде таким ароматним і свіжим.

У пакеті або в харчовій плівці. Якщо розрізаний хліб загорнути щільно в поліетилен, з часом з’явиться конденсат, а потім цвіль. Але, можна зробити невеликі отвори в пакеті, щоб туди потрапляло повітря. Тоді хліб збереже свій смак.

Чорний і білий хліб не радять зберігати разом, бо житні булки мають підвищену вологість.

Де правильно зберігати хліб?

Хлібниця – найкраще місце для хлібобулочних виробів. Сухість, відсутність постійної циркуляції повітря – ідеальні умови для зберігання. Потрібно регулярно прибирати крихти, витирати і тільки в суху, чисту хлібницю класти хліб.

Якщо хлібниці немає, можна її замінити звичайною каструлею з кришкою або накрити хліб лляною серветкою.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook