Давня страва української національної кухні: ніжні та соковиті котлетки з секретом прикрасять вашу вечерю

Гречаники з томатним соусом

Пропонуємо вам приготувати котлети з гречкою, які називають гречаники. Цю крупу до фаршу господині додавали ще кілька століть тому. Пропонуємо вам відтворити цей давній рецепт і приготувати гречані котлети з додаванням томатного соусу.

Інгредієнти:

  • Гречка – 240 г
  • Фарш – 400-450 г
  • Яйце – 1 шт
  • Цибуля – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Борошно – 50-100 г
  • Томатний соус – 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець – на смак
  • Лавровий лист – 1-2 лист.

Візьмемо жирний фарш і змішуємо з відвареною гречкою. Візуально фаршу і гречки повинно бути однакова кількість.

Додаємо яйце, сіль та чорний мелений перець, а також перемелену цибулю. Все гарно перемішуємо руками в однорідну масу.

Розігріваємо сковорідку з достатньою кількістю олії. Формуємо з фаршу наші котлетки, обвалюємо в борошні та обсмажуємо по 3 хвилини з кожного боку.

Обсмажуємо гречані котлети

Далі зробимо соус, в якому тушкуватимемо наші гречаники. Обсмажуємо порізану цибулю та моркву, натерту на великій терці.

Готові овочі викладаємо у окрему каструлю та додаємо томатний соус. Потерти томати, солодкий перець, спеції та протушкувати на малому вогні. Додаємо до нашого соусу сіль, лавровий лист, трохи води та перемішуємо все.

Викладаємо на соус гречаники та ставимо все на вогонь. Тушкуємо гречаники з соусом приблизно 20-25 хвилин. Готові гречаники посипаємо зеленню – кропом чи петрушкою, та можна смакувати!

Смачного!

Джерело: odnaminyta

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook