«Дахуючи корупційну схему…»: Зеленський збирає РНБО щодо Прокуратури та МСЕК

Чи зможе це щось змінити

Влада не може не реагувати.

Майже всі прокурори Хмельницької області виявились інвалідами другої групи – згідно з рішенням головної лікарки МСЕК Тетяни Крупи, яку заарештували за підозрою в незаконному збагаченні.

Але навіть після звільнення прокурора Хмельницької області Олексія Олійника, скандал навколо пенсій, що їх отримують прокурори, не вщухає. Навпаки, він набирає обертів.

Журналісти з’ясували, що таке явище в прокуратурі є практично повсюдним.

Приміром 42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури Катерина Шевцова за минулий рік отримала понад 785 тисяч гривень пенсії

Вочевидь, вона теж інвалід, що, правда, не заважає їй підніматися пішими походами в гори і вести різноманітно-активне життя.

Журналісти публікують зараз ціли списки прокурорів – інвалідів: по всій Україні із захмарними пенсіями.

І ХІБА ЦЕ ЛИШЕ ПРОКУРОРИ ТАКІ?

Президент України Володимир Зеленський призначив засідання Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) та оформленням фальшивих інвалідностей. 

Про це у неділю, 20 жовтня, він розповів у своєму вечірньому відеозверненні.

«На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог.

 

Те, що відбувається із МСЕК – медико-соціальними експертними комісіями – та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористались своїми зв’язками з МСЕК та оформили собі фальшиві інвалідності.

 

Я чекаю від правоохоронців зокрема, передусім – СБУ, ДБР, Офісу Генпрокурора – відповідних швидких жорстких рішень. Призначив РНБО», - сказав він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook