Ця риба «набита» залізом: їжте її 3 рази на тиждень і відсвяткуєте 100-річний ювілей
Можна легко наситити себе вітамінами


Серед великої кількості риби на поличках магазинів варто навчитися обирати ту, яка буде не лише смачною, а й корисною.
Є риба, яка має і правильний смак, і - величезну користь здоровʼю. Її рекомендують додавати в раціон фахівці з харчування, адже вона є джерелом важливих елементів для нашого організму.
Йдеться про скумбрію.
Одним із головних переваг скумбрії є велика кількість заліза, яке важливе для підтримки нормального рівня гемоглобіну та збереження енергії.
Ця риба також здатна попередити атеросклероз та інші хвороби серця.
Ця морська жителька багата ще й корисними жирами. Саме такі жири знижують рівень «поганого» холестерину в крові. До того ж скумбрія містить жирні кислоти, які сприяють зниженню запальних процесів в організмі.
Скумбрія також є чудовим джерелом білків. А білки, як відомо – це будівельний матеріал для мʼязів. Вживання цієї риби допомагає забезпечити організм усіма необхідними амінокислотами.
Крім того, скумбрія містить інші важливі елементи, такі як йод, кальцій і селен. Йод необхідний для нормальної роботи щитоподібної залози, кальцій сприяє зміцненню кісток, а селен працює як потужний антиоксидант.
Всі ці елементи в комплексі роблять скумбрію незамінним продуктом на нашому столі.
Радіо Трек: НОВИНИ