Ця риба краща за «розпіарений» лосось: Дешевша альтернатива суперфуду
Ось чому варто частіше їсти
Риба - це основа здорового харчування. Найчастіше дієтологи рекомендують їсти лосося чи тріску, у яких багато корисних омега жирів та амінокислот. Однак є ще один вид риби, який має набагато більше переваг, але залишається на другому плані.
Йдеться про сардини та шпроти - риби, які повинні частіше з'являтися на наших столах.
Мінуси лосося і тріски, та плюси консерв
Лосось часто вирощують в умовах, які не гарантують йому високої якості, а тріска — бідна на омега-3 кислоти. Натомість сардини та шпроти, особливо в консервах, мають набагато більше користі для здоров'я!
Один великий плюс консерв: через їх малі розміри, сардини та шпроти мають нижчий рівень ртуті, порівняно з великими рибами, такими як лосось чи тріска. Це робить їх набагато безпечнішими для здоров'я.
Консерви — скарбниця корисних речовин!
Сардини та шпроти, особливо ті, що в консервованому вигляді, містять омега-3 жирні кислоти, які підтримують серце, покращують роботу мозку, знижують запалення та підтримують здоров'я шкіри. Вони також є чудовим джерелом кальцію, оскільки вживаються разом з м'якими кісточками. Це важливий елемент для здоров'я зубів та кісток.
Що ще корисного в сардинах та шпротах?
Сардини — це не тільки джерело омега-3, але й вітамінів D та B12. Вони є ідеальним вибором для зміцнення імунної системи.
Шпроти — містять те ж саме, але також багаті на білок та кальцій, що робить їх прекрасною альтернативою для тих, хто хоче підтримати кістки та суглоби.
Джерело: Патріоти України
Радіо Трек: НОВИНИ