Ця дешева рибка може бути нереально смачною: як приготувати хек смачнішим, ніж червона риба
Хек може мати смак дорогої риби
Риба – важлива частина раціону, дієтологи радять її їсти хоча б раз-два на тиждень. Дозволити купувати дорогі види риби зараз може не кожен українець, а от доступніший хек вже набрид. Зазвичай його подають смаженим і він має однаковий смак.
Втім, досвідчені господині вміють готувати цю рибу по-новому і дешевий хек вийде смачніший за червону рибу.
Інгредієнти:
- хек -1 кг (заморожений)
- морква — 1 шт велика
- цибуля — 2 шт
- сіль
Для маринаду:
- сметана — 100 г
- майонез — 50 г
- гірчиця в зернах — 50 г
- соєвий соус — 2 ст. л.
- цибуля — 1 шт (терта)
- сіль
- копчена паприка
Рибу зачищаємо від плавців та нутрощів. Нарізаємо на шматочки та просушуємо паперовими серветками. Солимо.
Для маринаду змішуємо сметану, майонез та гірчицю. З’єднуємо в невеликій мисочці з соєвим соусом та копченою паприкою. Натираємо на тертці і цибулю і теж вмішуємо у маринад.
Рибу викладаємо у зручну миску. Заливаємо її маринадом, перемішуємо, накриваємо і залишаємо маринуватися на кілька годин, а краще — на всю ніч.
Обсмажуємо цибулю та моркву. Викладаємо овочі на дно форми для запікання.
На овочі викладаємо мариновану рибку. Поливаємо рештою соусу. Накриваємо змоченим пергаментом і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 С.
Джерело: telegraf
Радіо Трек: НОВИНИ