Ця дешева рибка може бути нереально смачною: як приготувати хек смачнішим, ніж червона риба

Хек може мати смак дорогої риби

Риба – важлива частина раціону, дієтологи радять її їсти хоча б раз-два на тиждень. Дозволити купувати дорогі види риби зараз може не кожен українець, а от доступніший хек вже набрид. Зазвичай його подають смаженим і він має однаковий смак.

Втім, досвідчені господині вміють готувати цю рибу по-новому і дешевий хек вийде смачніший за червону рибу.

Інгредієнти:

  • хек -1 кг (заморожений)
  • морква — 1 шт велика
  • цибуля — 2 шт
  • сіль

Для маринаду:

  • сметана — 100 г
  • майонез — 50 г
  • гірчиця в зернах — 50 г
  • соєвий соус — 2 ст. л.
  • цибуля — 1 шт (терта)
  • сіль
  • копчена паприка

Рибу зачищаємо від плавців та нутрощів. Нарізаємо на шматочки та просушуємо паперовими серветками. Солимо.

Для маринаду змішуємо сметану, майонез та гірчицю. З’єднуємо в невеликій мисочці з соєвим соусом та копченою паприкою. Натираємо на тертці і цибулю і теж вмішуємо у маринад.

Рибу викладаємо у зручну миску. Заливаємо її маринадом, перемішуємо, накриваємо і залишаємо маринуватися на кілька годин, а краще — на всю ніч.

Обсмажуємо цибулю та моркву. Викладаємо овочі на дно форми для запікання.

На овочі викладаємо мариновану рибку. Поливаємо рештою соусу. Накриваємо змоченим пергаментом і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 С.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook