Ціни злетять до 200 гривень за кілограм: які овочі стануть «делікатесом»

Причини — підвищений попит після свят і зростання собівартості виробництва

В Україні можуть подорожчати овочі на початку 2026 року

Економіст Володимир Чиж попереджає, що з початку нового року в Україні можливе подорожчання овочів. Причини — підвищений попит після свят і зростання собівартості виробництва.

Найбільше це торкнеться тепличних огірків і помідорів: у супермаркетах їх ціна може сягнути 200 грн/кг і вище. Борщовий набір також поступово дорожчатиме.

Водночас капуста, морква, цибуля та буряк залишатимуться стабільними до лютого, але наприкінці зими їх вартість може зрости на 5–10%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook