Ціни стрімко збільшились: в Україні дорожчає популярний продукт

Ціна цього популярного виду мʼяса збільшилась на 28%.

За останній місяць в Україні помітно подорожчали яловичина та курятина. Підвищення цін на м'ясо спричинене цілим комплексом факторів. Про це повідомляє Главред з посиланням на фахівців Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

Так, вартість яловичини зросла на 6%. Експерти пояснюють, що вона дорожчає на тлі обмеженої пропозиції та компенсації собівартості.

На сьогодні за кілограм цього мʼяса доведеться заплатити в середньому 336 грн.

Курятина теж суттєво дорожчає. Зокрема, вартість курячого філе піднялася на 11%, стегно курки — на 28%, а тушка курки — на 25%.

У середньому куряче філе коштує 222 грн/кг. А стегно обійдеться у 154 грн/кг.

Суттєве подорожчання курятини частково пояснюється підвищенням витрат на корми.

Ціна свинини залишилася майже без змін.

За словами фахівців, найближчий місяць ціни на м`ясну продукцію будуть відносно стабільними. Однак є ризики того, що через вартість кормів, зменшення поголів`я свиней і ВРХ, ціни можуть до кінця літа зрости ще на 5-7%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook