Ціни стрімко збільшились: в Україні дорожчає популярний продукт
Ціна цього популярного виду мʼяса збільшилась на 28%.
За останній місяць в Україні помітно подорожчали яловичина та курятина. Підвищення цін на м'ясо спричинене цілим комплексом факторів. Про це повідомляє Главред з посиланням на фахівців Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
Так, вартість яловичини зросла на 6%. Експерти пояснюють, що вона дорожчає на тлі обмеженої пропозиції та компенсації собівартості.
На сьогодні за кілограм цього мʼяса доведеться заплатити в середньому 336 грн.
Курятина теж суттєво дорожчає. Зокрема, вартість курячого філе піднялася на 11%, стегно курки — на 28%, а тушка курки — на 25%.
У середньому куряче філе коштує 222 грн/кг. А стегно обійдеться у 154 грн/кг.
Суттєве подорожчання курятини частково пояснюється підвищенням витрат на корми.
Ціна свинини залишилася майже без змін.
За словами фахівців, найближчий місяць ціни на м`ясну продукцію будуть відносно стабільними. Однак є ризики того, що через вартість кормів, зменшення поголів`я свиней і ВРХ, ціни можуть до кінця літа зрости ще на 5-7%.
Радіо Трек: НОВИНИ