Ціни на шоколад і карамель в Україні злетіли на 30%, і це ще не кінець

Чому дорожчають кондитерські вироби?

З початку року ціни на кондитерські вироби в Україні піднялися на 25-30%.

Однак це не межа їх здорожчання, адже найближчим часом ціни можуть збільшитися ще на 5-7%. Підвищення цін прогнозують в асоціації кондитерів.

Здорожчання пов'язують із високими цінами на сировину (ред. для виготовлення солодощів) в Україні. Тож у пошуках вигідного варіанту виробники замовляють її у Польщі та Росії, повідомляє Today.ua.

Ще минулої весни українські харчові асоціації показували владі розрахунки, де вказали на загрозливу ситуація на ринку цукру через його дефіцит. Вони просили уряд ухвалити законопроєкт щодо ввезення цукру з 0% ставкою мита в межах невеликої квоти 60 тис. тонн, розповів президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

 

Законопроєкт допоміг би уникнути дефіциту цукру в країні, однак цю пропозицію не прийняли.   

При цьому до нас дедалі частіше привозять солодощі із-за кордону. Так, за пів року обсяги ввезення продукції зросли на 28,8%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook