Ці продукти можуть «посадити» серце. Їх треба уникати

Крім того, дієтолог назвала продукти, які треба включити у раціон людей які мають проблеми з серцево-судинною системою


Людям, які мають негаразди з роботою серцево-судинної системи треба виважено підходити до своїх харчових звичок. Адже певні продукти можуть підживи організм важливими мікроелементам, а інші навпаки завдати незворотної шкоди.

Спеціалісти називають це кардіотрофічним харчуванням.  За словами дієтолога Ганни Завацької, «сердечникам» треба виключити їх. Свого раціону продукти, в яких багато цукру, насичених жирів та трансжирів. Під забороною:

  • жирні сорти м'яса та птиці
  • молочні продукти з підвищеним вмістом жирів
  • продукти глибокої переробки
  • Надто солона або надто солодка їжа

Натомість треба навпаки збільшити споживання продукти багаті:

  • калієм та магнієм (чорнослив, курага, цитрусові, горіхи, картопля, гречка, морська капуста, цілозерновий хліб, пшоняна крупа, петрушка);
  • білком (знежирене молоко та сир, риба та нежирне м'ясо);
  • складними вуглеводами (цілозерновий хліб, крупи та бобові).

Довести норму споживання свіжих овочів та фруктів до 0,5 кг на добу.

Джерело: Країна Здоров'я 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook