Ці продукти можуть «посадити» серце. Їх треба уникати
Крім того, дієтолог назвала продукти, які треба включити у раціон людей які мають проблеми з серцево-судинною системою
Людям, які мають негаразди з роботою серцево-судинної системи треба виважено підходити до своїх харчових звичок. Адже певні продукти можуть підживи організм важливими мікроелементам, а інші навпаки завдати незворотної шкоди.
Спеціалісти називають це кардіотрофічним харчуванням. За словами дієтолога Ганни Завацької, «сердечникам» треба виключити їх. Свого раціону продукти, в яких багато цукру, насичених жирів та трансжирів. Під забороною:
- жирні сорти м'яса та птиці
- молочні продукти з підвищеним вмістом жирів
- продукти глибокої переробки
- Надто солона або надто солодка їжа
Натомість треба навпаки збільшити споживання продукти багаті:
- калієм та магнієм (чорнослив, курага, цитрусові, горіхи, картопля, гречка, морська капуста, цілозерновий хліб, пшоняна крупа, петрушка);
- білком (знежирене молоко та сир, риба та нежирне м'ясо);
- складними вуглеводами (цілозерновий хліб, крупи та бобові).
Довести норму споживання свіжих овочів та фруктів до 0,5 кг на добу.
Джерело: Країна Здоров'я
Радіо Трек: НОВИНИ