Ці кабачки зі сметаною та часником – справжній скарб літа: ніжна страва, що розлітається зі столу в 1 мить (РЕЦЕПТ)

Мінімум часу і виходить смакота

Кулінари розповіли, як приготувати смачні  кабачки зі сметаною та часником. Такі кабачки готуються швидко, а результат виходить настільки апетитним, що їх із задоволенням їдять і дорослі, і діти.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 700 г;
  • 180-200 г – сметани;
  • 2-3 – зубчики часнику;
  • 1-2 столові ложки – олії;
  • сіль – на смак;
  • мелений чорний перець – за бажанням;
  • свіжий кріп або інша зелень.

Кабачки нарізаємо кружальцями або півкільцями товщиною приблизно 0,7 см.

Розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо кабачки так, щоб вони не лежали один на одному. Смажимо приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку до легкої золотавої скоринки. За потреби смажимо порціями. Готові шматочки тимчасово перекладаємо в миску.

В окремій посудині з’єднуємо сметану й часник, подрібнений ножем або пропущений через прес. Додаємо сіль і трохи перцю, ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати трохи сушених трав.

Обсмажені кабачки повертаємо назад у сковорідку. Зверху заливаємо сметанним соусом. Складаємо шарами.

Накриваємо кришкою й готуємо на слабкому вогні приблизно 7 хвилин. Кабачки просочаться смаком і стануть ще м’якшими.

Готову страву посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо теплою як гарнір або як самостійну страву.

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook