Чи подорожчає у Рівному діжковий квас?

Його досі за держстандартами, які були в СРСР, виготовляє Рівненський цех безалкогольних напоїв

Фото "Рівне вечірнє"

Зазвичай продавати з діжок квас на вулицях міста розпочинають з 15 квітня. І місця для його продажу міськвиконком Рівного вже визначив. Втім, на вулицях він з’явиться тоді, коли стане тепло.

До того ж, рівненський підприємець, який торгує квасом, Галина Каспрук, каже, що напій подорожчає:

Звичайно, що подорожчає. Так як росте вартість електроенергії, сировини, солярки, бо ми ж мусимо розвозити по місцях. Зарплата так само мінімальна збільшилася, податки на зарплати збільшуються. То ми не можемо залишатися на тій ціні. Інакше будемо просто-напросто неплатежоспроможні. Ми не хочемо випасти з ринку, щоб нашу нішу не зайняли синтетичні напої. І разом з тим ми мусимо витримати, вистояти. І тому хоч трішки змушені підвищити ціну.

За словами Галини Каспрук, ціна склянки квасу цього року зросте з 3 до 3,40 гривні. Продаватимуть його не тільки з діжок, а й з кегів. Загалом буде близько 30 торгових місць, де квас можна буде купити.

Галина Каспрук підкреслює, що рецептура рівненського квасу залишається незмінною вже впродовж понад півстоліття і у ньому, на відміну від квасних напоїв, містяться лише натуральні складники. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook