Чудотворна Почаївська Ікона Божої Матері зцілює вірянин вже понад 400 років

Ще в 1597 році від ікони зцілився сліпонароджений

Почаївська лавра – найбільша православна святиня Волині й друга - після Києво-Печерської лаври - в Україні.
На території Лаври, за переказами, зберігається відбиток цілющої стопи Пресвятої Богородиці, з якого ллється цілюща вода.

За народними переказами, записаними у старовинних книгах, поява Божої Матері на горі Почаївській була в 1240 році.

Пресвята Богородиця з'явилася декільком ченцям і пастухам. На місці, де це сталося, Цариця Небесна залишила відбиток Своєї правої стопи. Слід той відбився на твердому камені, як на розплавленому воску, і залишився навіки. З цього місця почало струменитися джерело цілющої води, від якого і понині отримують зцілення від всяких хвороб віруючі люди.

Тоді біля підніжжя гори послушники збудували невеличкий храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці.

У 1664 році юний син поміщіка Івана Жабокріцького Симеон, омивши водою очі від стопи Богоматері, зцілівся від величезного більма на оці. Однак через деякий час він тяжко захворів і помер. Батьки, оплакували сина та готували тіло до поховання. І лише бабуся покійника зі сльозами благала Пресвяту Богородицю на горі Почаївській за воскресіння свого внука.

Після цього померлий, який пролежав від ночі до полудня, раптово простягнув руки і попросив води та їжі, а згодом і сам піднявся зі свого смертного ложа.

Такі історії про чудеса дійшли до наших днів.

Чи не найбільшим дивом є Чудотворна Почаївська Ікона Божої Матері. Вона є однією з причин візитів парафіянин з усіх куточків України, а також з інших сусідніх держав. Іконі вже понад 400 років, а зцілення почалися ще з початку її появи на цих землях.

Історія цієї ікони бере свій початок із 1559 року. Щоб поклонитися сліду благодатної Ступні до Почаєва приїхав грецький митрополит Неофіт. Високого гостя прийняла у своєму маєтку під Почаєвом місцева українська поміщиця Анна Гойська. Від'їжджаючи, він благословив і залишив їй за гостинність ікону Пресвятої Богородиці, яку привіз із собою з Константинополя.

У 1597 році в маєтку Анни Гойської сталося диво - від Ікони Божої Матері зцілився її сліпонароджений брат Філліп.

Згодом були й інші дива. Поміщиця вирішила віддати її ченцям, які жили на Почаївській горі. У тому ж самому році ікону перенесли і віддали на вічне зберігання монахам, які жили в тамтешніх печерах. 

На сьогодні чудотворна ікона зберігаєтсья в Успенському соборі над Царськими вратами у зіркоподібному кіоті. Ікону Пресвятої Богородиці опускають з її високого місця буквально на кілька годин на великі православні свята. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook